Render test

Voyager render test

Testbilde fra ny Lightwave. Ny render engine, ny type lyssetting, texture, osv. Den gamle begrensningen i OpenGL med antall lys, f.eks. er fikset i Lightwave. Tror jeg begynner å få tak i lyssettingen, antall lux, hvor fort lyset faller av, osv.

Bildet rendret på litt over 30 sek. Jeg har nok fremdeles litt å gå på før jeg når opp til proffenes nivå 🙂

Voyager Lystest

Jeg legger ved et bilde som viser mer nøyaktig tid, nemlig 15.9 sekunder. Nå er ikke denne renderingen satt opp til høyeste kvalitet, men mer passende for en videoutgave.

Voyager render test

Jeg ser jeg denne gang fikk 15.9 sekunder. Hva det skyldes, kan jeg ikke si, det er ikke gjort noen endringer. Jeg har skiftet Windows versjon, imidlertid, gått over til en testutgave som ikke skal komme før om noen måneder. Det kan da ikke gjøre så stor forskjell? Jeg orker ikke å legge inn den gamle windows-versjonen bare for å kontrollere en render test.

Løsning:

Jeg fant årsaken til de ulike tidene under render test. Det er en kombinasjon av to ting:

Link State Power Management OG power pluggen. Litt usikker på den første, noen påstår at den kan være avslått I Bios. Men, kombinert med Power Plan og strømtilkobling, viser det seg at rendertiden går opp under kjøring på batteri (jeg bruker laptop).

-sd-