Lightwave

Ny Lightwave

Jeg kjøpte 2018 utgaven av Lightwave, tidligere har jeg «lånt» en utgave av venner og kjente. Denne nye utgaven er ny på så mange områder, både på modellformatet (lwo) og sceneformatet (lws), at eldre utgaver av Lightwave ikke kan laste disse (du kan eksportere til eldre utgaver fra 2018).

Dette har skapt en del problemer for meg fordi mitt Voyager prosjekt har vært et på-av prosjekt i ganske mange år. Jeg er nå i ferd med å konstruere om modellene, eller egentlig overflatebehandlingen, tekstureringen (kan vi si dette på norsk?) av disse.

Modellene som vises her er derfor ikke helt ferdige. De endrer seg dag for dag etter hvert som jeg lærer nye og mer riktige teknikker.

Et par, tre modeller i Lightwave

Jeg har tenkt å vise et par, tre modeller laget i Lightwave, men det er på ingen måte det samme som å si at den/de metodene jeg foretrekker er de eneste riktige. Jeg er en amatør og har dette som hobby, men etter å ha holdt på med dette i 10-12 år, har jeg jo plukket opp en del. Modellene er forøvrig tegnet i skala 1:1 (yess, Voyager er 300 m lang 🙂

Nybegynnere kan kanskje plukke opp en del, men proffene får heller bare rynke litt på nesa. Velkommen inn, kos deg, og har jeg lagt ut modeller for nedlasting, er de selvfølgelig gratis.

star trek voyager
StarTrek Voyager

Bakgrunnsbildet er ikke mitt, sannsynligvis fra et av NASA’s biblioteker. Planeten er heller ikke min. Jeg burde kanskje vært noe flinkere til å nevne hvor de «stjålne» bitene kommer fra, men det er såpass lenge siden at det husker jeg ikke.

-sd-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.