Speiling av harddisk

Speiling av harddisk

Jeg var litt i vanskeligheter for en tid siden da jeg fjernet noen filer jeg ikke skulle gjort. Det gikk stort sett bra denne gangen takket være Ontrack EasyRecovery.

Jeg har gått gjennom hvordan jeg har organisert meg med mine PC’er, og jeg begynner etter hvert å få organisert meg litt bedre, for jeg vil ikke ha noe uhell aka tapte bilder igjen.

Nå har jeg satt opp speiling av en harddisk i Windows (software raid 1?). I tillegg til at jeg kjører OneDrive (Microsoft) og en Sky-tjeneste fra min Internett leverandør.

Min tidligere organisering av data var som følger: 2 datadisker med en som Torrent disk og en annen som data backup.

Tidligere datadisker
Tidligere datadisker

Jeg har nå endret oppsettet til speiling av datadisk i Windows 10 (Software Raid 1 ?). Harddiskene måtte klargjøres før speiling, dvs. jeg kopierte data jeg ville beholde over fra Torrent disken min til backup disken og fjernet hele volumet. Den ble da en raw harddisk. Fjerning av volumet ble gjort i Acronis Disk Director 12.5.

Backupdisken måtte også klargjøres noe, det var nødvendig å splitte volumet i to, du trenger en liten partisjon på ca. 350 MB. Dette gjorde jeg i Acronis Disk Director. Oppsettet for speiling ble gjort i Disk Management.

Menyen for å velge Disk Management får du lettest frem med WinKey+X, se bildet nedenfor. Her finner du Disk Management.

Disk Management menu
Disk Management menu

Da fikk jeg opp programmet, høyreklikker på original disken (obs! Viktig) og velger Legg Til Mirror Disk. Avhengig av størrelsen på diskene dine, kan Disk Management nå stå å jobbe i mange timer. Resultatet blir som bildet nedenfor:

Disk Management
Disk Management

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.