Acronis backup og OpenSuse

Acronis backup og OpenSuse

Sist jeg installerte Opensuse, la jeg det inn med Btrfs filsystemet for å kunne ta snapshot. SnapShot er langt fra godt nok som fullverdig backup, derfor prøvde jeg med Acronis Boot disk. Dessverre greier ikke den å lese Btrfs, så hva nå?

Heldigvis hadde jeg splittet systemet i adskilte system- og brukerområder. Jeg installerte OpenSuse på nytt og spesifiserte de samme katalogene som tidligere, men endret Btrfs til ext4. Samtidig anga jeg at brukerpartisjonen (Home) ikke skulle formateres.

Da det hele var ferdig, var faktisk det gamle brukerområdet inntakt. Ved installasjon av Firebird fant den alle tidligere epost kontoer. Da var det bare å legge til Packman, legge til et par spillere og kodeeditorer, og så var alt oppe og spilte.

Testet Acronis fra bootdisken, og den spilte perfekt.

Acronis backup på OpenSuse
Acronis backup på OpenSuse
Alle codecs fra Packman
Alle codecs fra Packman

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.