OpenSuse SnapShot og Backup

OpenSuse SnapShot og Backup

Først, jeg er ganske fersk på Linux, fortsatt under opplæring (selvstudium), derfor legger jeg ut noen små tips nå og da. Det er ikke ment som en lærebok, men mer som en huskeliste for meg selv. Jeg gjentar dette stadig i tilfellet en eller annen skulle snuble innom disse sidene 🙂

I dag lærte jeg faktisk litt om SnapShot og annen backup på OpenSuse. Jeg begynner å like dette systemet, adskilte partisjoner for system- og brukerdata. Jeg fikk testet både Snapshot av av systemet og KBackup programmet for brukerdata.

Fordi OpenSuse som standard deler opp disken i to partisjoner, en for systemet og en for brukerdata, er det også vanlig å bruke to ulike backup programmer, SnapShot for systemet og f.eks. KBackup (eller et annet program) for backup av brukerdata.

Jeg testet både SnapShot og KBackup i dag. Under bootsekvensen kunne jeg da velge en spesialboot som viser noen av snapshotene. Jeg hadde laget en som jeg kalte «Gamlisen» (selvfølgelig 🙂 ). Dersom mobilkameraet vil samarbeide, kan du se fra bootsekvensen på det første bildet, og fra kjøring av KBackup på de to neste. Jeg la backupen ut på en ekstern USB stikk.

Velg Snapshot under boot
Velg Snapshot under boot
Kjøring av KBackup
Kjøring av KBackup
Backup ut på en USB Stick
Backup ut på en USB Stick

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.