Forskjell på GCC og G++

Forskjell på GCC og G++

I dag lærte jeg faktisk noe nytt om kompilatorene GCC og G++ under Linux. Jeg har lekt med OpenSuse tidligere, laget enkle programmer osv. men stort set brukt QT eller et eller annet IDE system. Nå har jeg av spesielle grunner tenkt å kjøre Ubuntu, og da datt jeg borti installasjon av både GCC og g++.

Aldri tenkt over det tidligere, men hva er forskjellen?

GCC betyr GNU Compiler Collection, noen kaller den også GNU C Compiler. Du vet at det er forskjell på C og C++? OK, GCC er en samling kompilatorer, C, C++, Fortran, osv. Dvs at bruker du denne, vil den kompilere kildekode med etternavnet «.C» som «C»-kode og «.CPP» som C++ kode.

G++ derimot vil kompilere både «.C» og «.CPP» som C++ kode. Desstuten vil G++, om du bruker den for å linke objekt filene, vil den automatisk linke inn «std» (Standard Library) C++ biblioteket. GCC gjør ikke dette.

Mao, GCC og G++ er vel to frontends til den samme kompilatoren, kan vi vel si.

Interessant, har aldri tenkt over dette tidligere. Nå bør jeg kanskje begynne å bruke «.cpp» som etternavn på kildekoden min når jeg mener c++?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.