Gråtoner og andre toner

Gråtoner og andre toner

Hvorfor «ødelegger» Firemonkey bildene? Hæææ? Ødelegger??? Yess Sir, de gjør om alle bildeformater internt til RGB!

Jeg tenkte ikke over det før jeg ønsket å få bildeinfo fra biblioteket. Uansett hvilket bilde jeg lastet opp («åpnet»), fikk jeg til svar at det var 32 bit RGB! Det betyr 3×8 bit + alpha.

Etter et par dager med hardkjøring av Google, var svaret gitt. Det bare var sånn!

Hva betydde det for meg? OK, Hvordan lages gråtoner f.eks. på skjermen? Jadajada, skjermen er RGB den! Oissann! Hva med printeren da? Den bruker CMYK, helsort farge og rasterteknikk, min venn! Gråtoner finnes ikke i vår daglige verden!

Finnes det egentlig et sort-hvitt kamera i dag? Jeg er ikke fotograf, så jeg vet egentlig ikke. Jeg tar sjansen og sier nei. Du må antagelig tilbake til de gamle analoge kameraene, med film. Det finnes digitale kamera som tar B&W 🙂

Det finnes en rekke andre spesialformater, jeg er klar over det, men til daglig bruk, ordne og fikse litt på bilder fra mobilen, så er Firemonkey grafikkbibliotek fullt ut brukbart, terningkast 6.

Til profesjonelt bruk, er det ubrukelig.

Et gråtone-bilde fra mitt program:

Gamlisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.