Kodeeksempler

Kodeeksempler

Jeg har noen kodeeksempler som for det meste er tilpasset mitt halvferdige program. Alle eksemplene er skrevet for å være instruktive, enkle å forstå og ikke for å være mest mulige effektive.

Som pensjonist har jeg ganske god tid til å drive med det jeg vil, og jeg bestemte meg for å lage en «Photoshop»-klone 🙂 Ikke fordi jeg er misfornøyd med PhotoShop, eller fordi jeg tror jeg kan lage et mye, bedre program, men mest fordi programmering er en av mine hobby.

Pr i dag ser programmet slik ut:

Gamlisens Program

I RAD Studio ser det under kodearbeidet slik ut:

På bildet ovenfor kan du se prosjektet består av et hovedprogram og en DLL, DLL-en er for dynamisk lasting av menyene, og under applikasjonen kan du se at det allerede nå er testet ut en del filtre.

Det har foreløpig stoppet opp lite grann fordi jeg ble litt (ganske meget egentlig 🙁 ) skuffet over at det grafiske biblioteket til Firemonkey gjør om alle bilder til 32 Bits RGB internt (Dette gjelder i hvert fall i dag, 16.Jan 2020).

Så et lite video-eksempel laget i Lightwave, modellen i Modeler og animasjonen i Layout. Husker ikke sikert, men tror det hele ble satt sammen i  Adobe Premiere Pro, eller Corel VideoStudio.

Du kan faktisk kjøre den i fullscreen ved å klikke på den lille firkanten til høyre for høyttaleren. Du må da selvfølgelig trykke Esc-tasten for å komme ut av Fullscreen modus 🙂

Denne videoen er litt over 25 MB, ikke store greiene m.a.o men det funker, og det var faktisk mulig å laste den ned ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.