RAD Studio

RAD Studio

Jeg har lagt inn følgende nytt i menyen (om RAD Studio):

Den leveres med to programmerings språk: Delphi (Pascal) og C++ Builder, og det er C++ jeg programmerer i. Pascal? Som en hardcore C/C++ programmerer «hater» jeg Pascal ? Nå trår jeg antagelig en del på tærne, men Pascal ses på som et skolespråk, C++ er for profene ?

Du så jeg avsluttet med et smilefjes, ikke sant?

Skal du skaffe deg en betalt versjon, koster den skjorta og mer til. Heldigvis finnes det en «Community» versjon, og den er gratis. Du må imidlertid velge ett av språkene, C++ eller Delphi (Pascal). Delphi er Borlands object versjon av Pascal. Da må du finne deg i at alt nytt kommer først til Delphi. Delphi er Borland guttas «førstefødte» baby, og slik vil det alltid være.

Som et lite eksempel: Google forlanger nå 64-bits kompilerte programmer. Det har du for Delphi, men ikke (foreløpig?) for C++, kun 32 bits. Noe av det samme har du for linux. Du får Delphi for linux, men ikke C++.

Jeg avslutter den negative vinklingen med: Grafikkbiblioteket for multi-device løsningen, Firemonkey, jobber kun med 32 bits RGB. Kan du leve med at Firemonkey gjør om alle formater til 32-bits RGB internt, er RAD Studio et fantastisk verktøy, etter min mening.

 32-bits RGB problemet gjelder her i Januar 2020. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.