Programmerings verktøy

Programmerings verktøy

Gamlisens verktøy

Jeg programmerer stort sett i C++ og mine favoritt verktøy  er bl.a.:

  • QT
  • Visual Studio (Community edition)
  • C++ Builder
  • Android Studio
  • (Word, Notepad, etc.)

Ingen uenighet om de fleste ovenfor, men Word og Notepad ??? Min måte å lære på er å notere, mye notater, tenke meg at jeg lager Overheads med stikkord. Gammeldags?? Ok, la meg være det, men jeg foretrekker en skriftlig lærebok hvor jeg lett kan bla frem og tilbake, streke under, i margen, osv. Foretrekker du YouTube eller annen type video, bruk det.

Borland (nå Embarcadero) var i mange år mitt hovedverktøy med C++ Compiler og OWL-biblioteket samt en grei IDE med debug muligheter. Så kom C++ Builder, Java Builder og Delphi, en object orientert Pascal dialekt, samt et multi OS produkt kalt Kylix.

Det ble ikke den store suksessen så veldig lenge, den som holdt ut lengst var vel Delphi, tror jeg. Nå kan de være på veg opp igjen. Den nye C++ Builder har forbedret compiler og fått nytt bibliotek for å kunne lage programmer for flere OS, en stor forbedring av Kylix kan man kanskje si. De nærmer seg nivået til QT, vil jeg påstå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.